Гранична полиция спря 310 мигранти на българо-турската граница

Гранична полиция спря 310 мигранти на българо-турската граница
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

29 чужденци са задържани на българо-сръбската граница. Предотвратени са опитите на 310 нелегални имигранти да нарушат българо-турската граница, съобщиха от Гранична полиция.

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Калотина е задържал 18 чужди граждани при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница. Чужденците са заловени на метри от държавната граница в местността Ливадите, южно от ГКПП-Калотина. Всичките са без документи за самоличност. По случая ще бъде образувано досъдебно производство от Районна прокуратура-Сливница.

Друг граничен полицейски наряд е задържал в землището на с. Беренде извор, общ. Драгоман, 11 афганистански граждани без документи. Уведомена е районната прокуратура. В ГПУ-Калотина са им издадени заповеди за наложени принудителни административни мерки. Афганистанците ще бъдат отведени в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово.

Гранични полицаи са задържали вчера в землището на село Индже войвода, община Созопол, 6 чужденци, мъже, без документи за самоличност. Нелегалните имигранти са заявили, че са от Ирак. Те са задържани в ГПУ-Малко Търново, работата по случая продължава.

През изминалото денонощие са предотвратени опитите на 310 нелегални имигранти да нарушат българо-турската граница. 

#гранична полиция #граница #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"