Безплатни прегледи за рак на гърдата през октомври

Безплатни прегледи за рак на гърдата през октомври
A A+ A++ A

Девет болници в София и Варна се включват в тазгодишната информационна и профилактична кампания в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Кампанията се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“ и с подкрепата на фармацевтичните компании „АстраЗенека“ и „Новартис“. Кампанията има за цел да постави отново акцент върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване.

През целия месец октомври в деветте болници ще се извършват безплатни мамологични прегледи, а в някои от лечебните заведения ще се реализират и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени. Всяка от болниците ще обяви на интернет страницата си график на предвидените активности и телефони за предварителни записвания. След запълване на графиците, записванията ще бъдат преустановени.

Активностите в рамките на предстоящата кампания бяха представени на пресконференция в Столична община. По време на събитието бяха оповестени и данните от проведената по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова първа по рода си скринингова кампания за рак на гърдата, реализирана с подкрепата на Български форум на бизнес лидерите.

#София #Варна #Йорданка Фандъкова #рак на гърдата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »