Германия вече вдигна ръце от бежанците

Германия вече вдигна ръце от бежанците
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Поведението на бежанците, пристигащи в Германия причинява сериозни главоболия на местните социални служби. Това заяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер в ефира на телевизия Цет Де Еф, цитирана от ТАСС.

Министърът, който наскоро приветства бежанците в Германия, сега за пръв път разкритикува отношението им към местните закони и дейността на административните учреждения.

"Доскоро, преди началото на лятото, бежанците бяха благодарни, че се намират тук. Сега обаче мнозина бежанци си мислят, че сами могат да пътуват, където пожелаят. Те напускат административните учреждения, поръчват си таксита и за мое учудване разполагат с пари, за да пропътуват стотици километри из Германия", оплака се Де Мезиер.

Той каза още, че бежанците стачкуват, защото не харесват приютите, не им била достатъчно вкусна храната, бият се помежду си.

„Повечето се държат нормално, но трябва ясно да заявим, че изискваме от тях да се държат културно", заяви министърът.

Само преди две седмици Томас де Мезиер призова Европа да взема бежанците директно от домовете им, за да ги спаси от алчните трафиканти.

"Предлагам да се споразумеем за благородна квота, според която да вземаме в Европа бежанци от кризисни региони, за да не позволим на контрабандистите да печелят от ситуацията“, каза Томас де Мезиер на пресконференция.

#Германия #Томас де Мезиер #Де Мезиер #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »