Руската авиация нанесе нови удари по десет цели на ИД в Сирия

Руската авиация нанесе нови удари по десет цели на ИД в Сирия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руската авиация е нанесла десет удара, в това число с прецизни боеприпаси, по позиции на бойците на терористичната организация "Ислямска държава".

Руските бойни самолети Су-34, Су-24М и Су-25 са извършили 20 полета в Сирия за денонощие. Такива данни бяха посочени днес от руското министерство на отбраната в съобщение, цитирано от ТАСС, предаде БТА.

"Руската авиогрупа Хмеймим продължава да засилва въздушните удари с прецизни боеприпаси по обекти на международната терористична групировка ИДИЛ (старото име на "Ислямска държава") в Сирия. Денонощно със средствата за космическо, въздушно и други видове разузнаване се идентифицират нови цели в районите на бомбардировките, които след проверка се поразяват оперативно чрез удари на нашите самолети", посочва руското министерство на отбраната.

Според руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс, са били поразени интереси на джихадистката групировка в северозападната провинция Идлиб и североизточната Ракка.

Ударени били тренировъчен лагер, цех за колани с експлозиви, използвани от атентатори самоубийци, три оръжейни склада и четири командни центъра на "Ислямска държава".

#Русия #позиции #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"