Асад: Не победим ли с Русия, Сирия ще бъде унищожена

Асад: Не победим ли с Русия, Сирия ще бъде унищожена
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар Асад заяви в неделя, че успехът на военната намеса на Русия в гражданската война на страната му е бил от жизненоважно значение за целия Близък изток, предаде АФП.

По думите му коалицията между Русия, Иран и Ирак и режима в Дамаск трябва да победи в гражданската война с тероризма в Сирия, в противен случай страната може да бъде унищожена.

„Съюзът между Русия, Сирия, Ирак и Иран трябва да успее, иначе целият регион ще бъде унищожен“, каза той в интервю излъчено по иранската държавна телевизия.

Международните опоненти на Асад поставят оставката му като предварително условие за политическо уреждане на конфликта в Сирия. В последно време се наблюдават нюанси в позициите на някои западни страни, които допускат възможността той да остане на власт през преходен период, отбелязва БТА.

Днес стана ясно, че руската авиация е нанесла десет удара, в това число с прецизни боеприпаси, по позиции на бойците на терористичната организация "Ислямска държава". Руските бойни самолети Су-34, Су-24М и Су-25 са извършили 20 полета в Сирия за денонощие. 

Според руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс, са били поразени интереси на джихадистката групировка в северозападната провинция Идлиб и североизточната Ракка.

Ударени били тренировъчен лагер, цех за колани с експлозиви, използвани от атентатори самоубийци, три оръжейни склада и четири командни центъра на "Ислямска държава".

Междувременно стана ясно, че най-малко петима цивилни са били убити при нови руски въздушни удари в Сирия, съобщиха днес антиправителствени активисти в близкоизточната държава.

#Башар Асад #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници