Левски оглави класирането в А група

Левски оглави класирането в А група
Официален сайт на Левски
A A+ A++ A

Левски постигна четвърта поредна победа в А група и спечели дербито с Литекс с 2:1, за да се изкачи на върха в класирането на българското първенство. След 12 кръга „сините“ имат 21 точки и изпреварват с една шампиона Лудогорец на върха, след като „орлите“ стигнаха само до 1:1 като домакин на Черно море, а Литекс има 19 на третата позиция.

Повече подробности вижте в Sporta.bg

Левски поведе в резултата в 28-ата минута с гол на Аймен Белаид, който бе оставен сам в малкото наказателно поле и с глава засече центриране от пряк свободен удар. Литекс отговори светкавично след невероятна акция на Данило Асприя и чудесен пас към Кристиян Малинов, който от около седем метра прониза мрежата на Боян Йоргачевич само три минути по-късно.

В 41-ата обаче Роман Прохазка след отлично изпълнено заучено положение от корнер успя с прекрасен изстрел да прониже мрежата на домакините за втори път, с което реално фиксира и крайният резултат – 1:2.

След почивката Литекс почти не застраши вратата на Левски, а „сините“ успяха да контролират мача достатъчно убедително, за да опазят преднината си.

 

#Левски #Литекс #А група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"