Водата на Марс се оказа фактор за успеха на ''Марсианецът''

Водата на Марс се оказа фактор за успеха на ''Марсианецът''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"Марсианецът” – спиращата дъха сага за астронавт, борещ се за оцеляването си на Марс – привлече тълпи от зрители и доларите им, за да оглави северноамериканския боксофис.

Още през първия уикенд от излизането си филмът прибра 55 милиона в зелено. Това сочат неокончателните данни, публикувани в неделя от специализираната компания „Ексибитър рилейшънс”.

Филмът на Ридли Скот влезе в 3831 киносалона и се приближи до рекорда на друг филм с действие, развиващо се в извънземните пространства – „Гравитация” на Алфонсо Куарон. „Гравитация” събра 55,8 милиона точно преди две години. Октомври не е смятан за благоприятно време за големи приходи от премиери.

В „Марсианецът”, вдъхновен от научно-фантастичната история, написана от Анди Уиър, Мат Деймън се превъплъщава в образа на учен - ботаник - помислен за мъртъв от колегите си и изоставен на Червената планета. Там той трябва да използва цялата си изобретателност и научните си познания, за да се опита да оцелее, докато чака за хипотетична помощ. Филмът, вече създал много очаквания, се възползва от ефекта на съобщението на НАСА, което потвърди откриването на вода на Марс.


#Мат Деймън #боксофис #филм #Ридли Скот #Алфонсо Куарон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"