Ненчев не прие оставката на шефа на военното разузнаване

Ненчев не прие оставката на шефа на военното разузнаване
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Николай Ненчев не е приел подадената оставка от директора на Служба „Военна информация“ Йордан Бакалов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. 

Днес в Министерството на отбраната се проведе среща между Николай Ненчев и Йордан Бакалов, по време на която Бакалов е подал заявление за освобождаване от заеманата длъжност, считано от днес.

Мотивите за подадената оставка са несъвместимост на заемания пост „директор на Служба „Военна информация“, произтичащи от приетия от Народното събрание Закон за военното разузнаване.

Министърът на отбраната Николай Ненчев е решил да не приеме подадената оставка до произнасяне на президента и обнародването на закона. Министър Ненчев е уверил Йордан Бакалов, че високо цени неговите качества и продължава да има доверие в неговите способности да реформира Служба „Военна информация“, както и да поддържа добри контакти с партньорските служби. 

По-рано премиерът Бойко Борисов се изказа в подкрепа на ръководителя на военното разузнаване Йордан Бакалов и изрази мнение, че президентът ще наложи вето на текста от закона за служба "Военна информация", свързан с условията за заемане на поста "директор".

 

#оставка #Йордан Бакалов #Николай Ненчев #военно разузнаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »