Президентът призова за позитивна кампания и активност в изборния ден

Президентът призова за позитивна кампания и активност в изборния ден
снимка: president.bg
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев призова за позитивна кампания и участие в местния вот и национален реферeндум.

В обръщение по повод предстоящия избор на местни власти и произвеждането на национален референдум той открои важността на местния вот, тъй като на него избираме тези политици, които ще са най-близо до нас.

"Уверен съм, че вече имаме достатъчно опит, за да направим най-добрия избор", отбеляза държавният глава.

"Кметовете са най-близо до хората, затова трябва да изберем кандидата, който познава най-добре местните проблеми. Да дадем гласа си за този, който предлага конкретни и работещи решения, който има и знанията, и възможностите да се възползва най-пълноценно от европейските и национални средства за благоустройство на общината", посочи президентът.

Плевнелиев апелира партиите да не залагат на евтин популизъм за изборите.

"Нека не залагаме на евтин популизъм или криворазбран национализъм, защото от тях няма да се създадат нито работни места, нито ще се подобри жизнената ни среда. Българските граждани очакват конкретни стъпки за модернизация и прогрес, които да подобрят качеството на живот в българските региони".

Росен Плевнелиев призова всички участници в настоящата предизборна кампания да се придържат към позитивните послания.

"Нека заложат на позитивните послания, да противопоставят аргументите си с уважение и респект към опонента. Това е огромната отговорност на всеки от нас, която многократно надхвърля очакваните резултати от един местен вот", посочи президентът.

Във връзка с предстоящия референдум, Плевнелиев напомня, че сега имаме възможност да се възползваме от всичко позитивно, което тя носи.

"Има достатъчно световен опит и работещи технически решения, които позволяват въвеждането на електронно дистанционно гласуване. Трябва и воля за това. Сега е времето да обясним коректно на българския народ, да разсеем умишлено наслагваните притеснения. Без значение дали хората ще отговорят с ДА или с НЕ на зададения въпрос, на този референдум няма да има губещи. Винаги когато политиците се съобразяват с мнението на народа, печели държавността!", категоричен е президентът.

Росен Плевнелиев призова хората да бъдат активни, не само в деня на изборите, но и по време на кампанията.

"Търсете информация, поставяйте своите въпроси и изисквайте ясни и конкретни отговори. Пожелавам успех на всички, които след по-малко от месец ще застанат пред своите съграждани и ще потърсят тяхното доверие", завърши президентът.

#избори #президент #местен вот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници