Руски въздушни удари поразиха цели на терористи в Западна Сирия

Руски въздушни удари поразиха цели на терористи в Западна Сирия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Интензивни руски въздушни удари бяха извършени днес в сирийската провинция Хама и в райони в съседната провинция Идлиб, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, който следи развитието на конфликта, предаде Ройтерс и БТА.

Ударите са били насочени към градовете Кафр Зита, Кафр Набудах, Ал Саяд и селото Ал Латаминах в провинция Хама, както и към градовете Кан Шайкун и Алхбит в Идлиб.

По-голямата част от провинция Идлиб е в ръцете на бунтовнически съюз, в който влизат сирийското крило на Ал Каида - Фронт Ан Нусра, и други ислямистки фракции. Той оказва силен натиск върху сирийската армия, посочва Ройтерс.

Центърът за наблюдение на човешките права, който разчита на източници на терен, съобщи, че е имало също тежък обстрел с ракети повърхност-повърхност в района. 

Русия започна въздушна операция в Сирия миналата седмица. Тя твърди, че ударите й са насочени срещу мишени на "Ислямска държава", но бойци на място и западните страни настояват, че руската кампания е съсредоточена срещу други бунтовнически групировки и има за цел да подкрепи режима на Асад.

#Хама #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"