Мая Манолова: През мен ще говори гневът на българските граждани

Мая Манолова: През мен ще говори гневът на българските граждани
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мая Манолова положи клетва като омбудсман. Това стана след като депутатите прекратиха тази сутрин пълномощията й като народен представител от "БСП - Лява България".

"Положих клетва пред вас, но всъщност се заклех пред българските граждани", заяви тя от трибуната на парламента.

Манолова заяви, че ще защитава активно правата на бългаските граждани, и че ще бъде омбудсман в действие.

"Първите ми стъпки и седмици ще бъдат изцяло посветени на срещи с българските граждани", заяви тя и допълни, че ще започне мандата си с обиколка в България.

"Няма да чакам хората от най-отдалечените места да стигнат до София и да почукат на вратата ми, ще посрещам проблемите на място", заяви Манолова.

Тя посочи, че очакванията към нея и работата й са огромни и затова от първия ден ще започне да работи за решаването на проблемите на хората.

"През мен ще говори гневът на българските граждани от безобразията на администрацията - не очаквайте да бъда кротка, тиха и спокойна", каза новият омбудсман Мая Манолова.

Мая Манолова ще стъпи в длъжност на 20 октомври. 

Предшественикът й Константин Пенчев, който бе избран от депутатите за конституционен съдия изтъкна, че на новият омбудсман - Мая Манолова ще ѝ бъде много трудно. "Работата на омбудсмана е много трудна, тя е ежедневна, ежеминутна, ежечасова", поясни Пенчев. Той изрази надежда, че в нейно лице гражданите ще имат своя защитник, какъвто са имали в негово лице.

#Мая Манолова #клетва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници