Екипът на "Джобс": Вдовицата искаше да убие проекта

Екипът на "Джобс": Вдовицата искаше да убие проекта
A A+ A++ A

Вдовицата на Стив Джобс е уговаряла актьора Леонардо ди Каприо да откаже главната роля в биографичния филм за съоснователя на "Епъл", режисиран от Дани Бойл, съобщи Контактмюзик.

Лорин Пауъл Джобс, която била против филмовия проект, до такава степен е искала той да бъде спрян, че се обадила на Ди Каприо и Крисчън Бейл, който също бе спряган за главната роля в лентата.

Неназован източник разкрива за „Холивуд рипортър”: "Лорин Джобс се обади на Лео ди Каприо и му каза "Не го прави". Същото обаждане получи и Крисчън Бейл".

От екипа на филма за автора на технологичната революция разкриват, че вдовицата на Джобс от години се опитва да "убие" този проект.

В крайна сметка ролята на Стив Джобс в едноименната лента на Дани Бойл прие актьорът Майкъл Фасбендер. Той не крие, че е бил много изнервен по време на снимките. "Не ме бива много с технологиите. Ползвам всички продукти на "Епъл", но нямам реална представа за тях. Бях нервен, много нервен, тъй като за мен ролята беше голямо предизвикателство", споделя Фасбендер.

Актьорът казва също, че причината да приеме ангажимента е бил режисьорът Дани Бойл.

Лорин се среща с Джобс през 1989 г. в университета Станфорд, където той изнася реч, а тя е студентка. Женят се две години по-късно с будистка церемония.

Другаключова фигура от обкръжението на Стив Джобс -  Стив Возняк, също имаше критики към авторите на новия филм.

Возняк официално отрече да е произнасял фрази, които Universal Studios пуснаха в първия трейлър на биографичната лента.

“Какво точно вършиш? Не си инженер, не си дизайнер, не можеш един пирон да заковеш. Аз направих платката. Графичният дизайн беше откраднат. А как може 10 пъти на ден да чета, че Стив Джобс е гений? Какво точно вършиш?”

Реалният Возняк се разграничи от този епизод в трейлъра. Той написа:

“Аз не говоря по този начин. Никога не бих отправил обвинение, че графичният дизайн е откраднат. Никога не съм правил коментари, че мои заслуги (гениалност) са ми отнемани.”
 

 
 Сет Роугън в ролята на Возняк; отдясно: истинския Возняк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Стив Джобс #Леонардо ди Каприо #Стив Возняк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"