Израел засилва мерките за сигурност в страната

Израел засилва мерките за сигурност в страната
Бенямин Нетаняху Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Четири нови атаки с хладно оръжие в Израел доведоха до опасения от още прояви на насилие след приключването на петъчните молитви.

Това стана причина властите да засилят мерките за сигурност. Един палестинец беше застрелян в Йерусалим, а друг - в Тел Авив, докато атакувал малка група хора с отвертка, съобщава Евронюз. 

''Ние сме залети от вълна на терор. Няма магическо решение и действията, които предприемаме, не водят до бързи резултати, но с методичност и решителност ще докажем, че терорът не носи полза и ние ще го победим,'' заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

Въпреки че палестинският президент Махмуд Абас призова хората да не "военизират" протестите, на Западния бряг също продължават да избухват сблъсъци. Израел изгражда железни прегради и детектори за метал около най-рисковите места и засилва охраната около джамията "Ал Акса". 

''Израелската полиция каза, че този метален детектор е, за да бъде проверяван всеки, който те подозират, въпреки че на тази улица има военно присъствие на всеки два метра, а на цялата улица има 40-50 камери. Това е провал за израелците,'' смята арабски търговец в стария град на Йерусалим. 

 

#Израел #Атака #сигурност #Бенямин Нетаняху #Махмуд Абас #Йерусалим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"