40 000 нови работни места са разкрити от началото на годината

40 000 нови работни места са разкрити от началото на годината
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От началото на годината са разкрити нови 40 хиляди работни места в страната, обяви днес в Стара Загора министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

„Министерството на труда и социалната политика се стреми с възможностите, както на държавния бюджет, така и на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, да повиши професионалната квалификация на безработните и чрез трудовите медиатори да ги стимулира да работят и да се реализират успешно на пазара на труда", обясни министърът.

По думите му всичко, което се изисква от младите хора е да отидат и да се регистрират в най-близкото бюро по труда, където ще им бъде изготвена професионална и най-важното- индивидуална оценка, на базата на която ще им бъдат предложени най-подходящите за тях, възможности.

Министър Калфин коментира и промените в Закона за социално подпомагане. Той уточни, че подпомагането е за хора с ниски доходи, а социалните услуги са насочени към хора със специални потребности.

„Искаме да направим социалните услуги достъпни за всички, които имат нужда от тях. Подпомагането трябва да е насочено към най-нуждаещите се“, каза още министърът.

#Ивайло Калфин #работни места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници