България смаза Германия за летящ старт на Евроволей 2015

България смаза Германия за летящ старт на Евроволей 2015
FIVB
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол започна по мечтан начин „домашното“ Европейско първенство с убедителен успех 3:0 срещу бронзовия медалист от Мондиал 2014 и „стар познайник“ Германия.

Пред 13 хиляди зрители в „Арена Армеец“ българските волейболисти изиграха най-силния си мач срещу този съперник от Олимпийските игри преди три години и тотално го обезличиха за радост на екзалтираните фенове.

В отделните части възпитаниците на Пламен Константинов спечелиха на 20, на 17 и на 20 точки, като в нито един момент не оставиха съмнение в смазващото си превъзходство. От самото начало на геймовете българите натрупваха аванс, а защитата им обезличи всички опити на германците за противодействие.

Колкото и рано да изглежда, пътят на България към полуфиналите е отворен, защото следващите съперници на „лъвовете“ ще са далеч по-нискокласни в сравнение с Бундестима, който ни победи на финала на Европейските олимпийски игри в Баку. Сега обаче на далеч по-важен форум българите нанесоха изключително болезнено поражение на един от най-честите си съперници в последните три години.

Подробности за срещата вижте в Sporta.bg

 

#волейбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"