Жертвите от експлозиите може да са 30, Давутоглу събра органите на реда

Жертвите от експлозиите може да са 30, Давутоглу събра органите на реда
Снимка: АП
A A+ A++ A

Повече от 30 може да се окажат жертвите от кървавия атентат в турската столица по-рано днес според очевидци, цитирани от турските медии. Полицията е отцепила района пред централната гара, телата са покрити със знамена и банери.

Около два часа след атентата вътрешното министерство на Турция съобщи, че това е терористичен акт, жертвите са 30, а ранените - 126.

Все още не са потвърдения съобщенията за атентатори самоубийци, взривили се в множеството с разлика от няколко секунди.

Премиерът Ахмет Давутоглу събра правителствени служители и ръководители на органите на реда на извънредно заседание.

Новинарската телевизия "Си Ен Ен Тюрк" посочва, че те са станали малко преди началото на митинг, който е част от мирно шествие против конфликта между турската армия и кюрдските радикални бойци в Югоизточна Турция.

Тежкият инцидент е станал пред старата жп гара на столицата малко след 10 часа местно време, докато е преминавало шествието с лозунги "Труд, мир, демокрация". В него са участвали редица профсъюзи, граждански и професионални организации, включително Камарата на лекарите.

Нанесени са щети и на сградата, пред която трябваше да започне митинг.

В Турция на 1 ноември ще има извънредни парламентарни избори, след като през лятото изненадващата подкрепа за умерена прокюрдска партия лиши управляващите от мнозинството, което имаха в продължение на десетилетие.

#Анкара #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »