Ким Чен Ун готов за война със САЩ

Ким Чен Ун готов за война със САЩ
A A+ A++ A

Северна Корея е готова за "всякакъв вид война, провокирана от американските империалисти", заяви лидерът Ким Чен Ун, цитиран от Ройтерс.

Той говори на грандиозен военен парад в Пхенян, един от най-големите в историята, отбелязващ 70-ата годишнина на управляващата Партия на труда. КНДР показа новата си бойна техника - междуконтинентални балистични ракети с далечен обсег на действие KN-08.

Огромен брой бронирани превозни средства и балистични ракети преминаха през центъра на столицата Пхенян, участваха и над 20 000 военнослужещи по данни на руски медии.

"Днес нашата партия провъзгласява решително, че нашите воъръжени сили са способни да се справят срещу всяка война, провокирана от САЩ. Готови сме да защитим нашия народ и синьото небе на нашата родина", заяви Ким, цитиран от АФП. 30-минутната му реч бе излъчвана на живо от севернокоирейската Централна телевизия. Тя показа вожда, облечен в черно, който върви по червен килим и поздравява почетната гвардия, качва се на трибуната и маха на маршируващите войници.

На почетната трибуна бяха гостуващият член на Политбюрото на ЦК на Китайската комунистическа партия Лю Юншан и сестрата на Ким Чен Ун - Ким Йо Чжон. За честванията в Пхенян са пристигнали многобройни чуждестранни журналисти, настанени в 47-етажния хотел петзвезден хотел "Янгакто".

#Ким Чен Ун #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »