Русия включи хеликоптери в ударите над Сирия

Русия включи хеликоптери в ударите над Сирия
A A+ A++ A

Руската бойна авиация е нанесла през изминалото денонощие удари по 55 обекта на групировката "Ислямска държава" в Сирия, за което са били извършени 64 полета, съобщи министерството на отбраната в Москва.

За втори пореден ден операцията се провежда при три пъти по-голяма активност от първите дни.

Руският тв канал "Россия 24" разпространи любителски кадри, за които твърди, че са заснети от сирийски правителствени войници, на които за пръв път се виждат бойни хеликоптери в действие, за които в репортажа се твърди, че са руски.

В същото време сирийската армия се похвали и с първите си успехи, постигнати благодарение въздушната подкрепа на руснаците.

В събота бе обявено освобождаването на малката долина Кин в северните части на провинция Хама с десетина селища. Доскоро районът бе под контрола на Фронта "Ан Нусра", смятан за наследник в Сирия на терористичната мрежа "Ал Кайда".

Държавната агенция РИА "Новости" цитира началникът на политическото управление на сирийската армия ген. Самир Сюлейман да казва, че успехите са били предшествани от три дни бомбардировки от руската авиация по обекти на групировката в околните планини.

Районът се намира на около 100 км югоизточно от Латакия, където е разположена руската бойна авиация.

#Русия #Сирия #хеликоптери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »