Ердоган: Осъждам това отвратително нападение

Ердоган: Осъждам това отвратително нападение
A A+ A++ A

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган осъди кърваия атентат пред централната гара в Анкара, в който над 30 души намериха смъртта си, а 126 бяха ранени.

„Аз строго осъждам това отвратително нападение срещу нашата страна", каза държавният глава, цитиран от АФП.

Целта на атентата в Анкара според Ердоган е да доведе до сблъсък различните части на обществото.

Предсрочните парламентарни избори в Турция са насрочени за 1 ноември. Днешните експлоции станаха по време на мирна демонстрация с лозунги "Труд, мир, демокрация". В шествието са участвали профсъюзи, граждански и професионални организации, включително Камарата на лекарите.

"Най-добрият отговор на тероризма е да проявим солидарност. Нашата държава, всички нейни институции работят за изясняването на случилото се. Уверен съм, че виновните скоро ще бъдат заловени и изправени пред съда“, заяви Ердоган.

По последни официални данни в резултат на двете експлозии тази сутрин в Анкара над 30 души са загинали, а 126 са ранени. Властите продължават да разчистват отломките след взривовете.

Турската главна прокуратура е назначила петима следователи за разследването на атентата.

Прокуратурата се е разпоредила да се проведе всеобхватно разследване и да се изяснят всички аспекти и детайли около случилото се.

Следователи, специалисти по взривни вещества и специалисти от отдела по борба с тероризма вече са пристигнали на местопроизшествието. Открити са някои елементи от взривни устройства, от тях се свалят отпечатъци от пръсти.

Към момента се разработва версията, че бомбите или са били поставени от по-рано, или атентатът е извършен от самоубиец.

В района на сградата на централната железопътна гара се води постоянно видеонаблюдение. Всички записи от камери са изпратени на специалисти за проучване.

По данни на местните медии в някои болници, където са пристигнали много ранени има недостиг на донорска кръв, във връзка с това лекарите са отправили молба към гражданите за кръводаряване.

Предизборната кампания в Турция е спряна за три дни, се посочва в изявление на администрацията на турския премиер.

 

#Анкара #атентат #Реджеп Таип Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници