България постигна втора победа на Европейското по волейбол

България постигна втора победа на Европейското по волейбол
A A+ A++ A

Отборът на България постигна втора поредна победа в група А на Евроволей 2015 като трудно стигна до успеха над Чехия с 3:2 (19:25, 25:20, 16:25, 25:19, 15:9). След този успех играчите на Пламен Контстантинов се изравниха на върха в групата с Холандия, като двата тима имат актив от 5 точки и утре в спор помежду си ще излъчат победителя, който ще се класира за 1/4-финалите на Стария континент.

Първи гейм:

Първият гейм започна равностойно и резултатът се запази до първата техническа пауза, която сънародниците ни взеха с 8:7, като "лъвовете" успяха на три пъти да направят точкова блокада срещу атаките на Чехия. След паузата обаче гостите дръпнаха в резултата и поведоха с 13:8 след добро изпълнение на сервис, което не позволяваше на нашите да организират атака. До втората техническа пауза чехите дори увеличиха аванса си до 16:9 след нова порция български грешки на посрещане и начален удар.

Постепенно играчите на Пламен Константинов опитаха да се върнат в гейма и намалиха резултата след добра серия сервиси на Виктор Йосифов - 20:14. Това обаче не бе достатъчно и заслужено Чехия спечели първата част след 25:19.

 Всичко за срещата може да прочетете на този линк.

#волейбол #национален отбор по волейбол на България #Евроволей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »