Светлозар Янков от ВМРО: Патриотизмът е във възход в цяла Европа

Светлозар Янков от ВМРО: Патриотизмът е във възход в цяла Европа
Светлозар Янков Снимка: ВМРО
A A+ A++ A

Не смятам, че патриотизмът е в криза. Напротив, той е във възход в цяла Европа. Мисля си обаче, че духът на българският патриотизъм е най-силен във възрожденски градчета като Карлово, Панагюрище и др. Вижте как реагират хората в тези райони когато се посяга на българското национално достойнство. В Карлово например, когато от мюфтийството поискаха да заграбят част от центъра на града заедно с културно-архитектурния паметник "Куршум джамия”, тук се стекоха хора от цяла България за да кажат "НЕ!”. Същото се случи и в Панагюрище. Това е обнадеждаващо. Това заяви лидерът на ВМРО в Карлово Светлозар Янков в интервю за iNews.

"Подобни уродливи определения като "културна интимност”, нито мога да възприема, нито желая да коментирам наглостта и безочието на представителите на ДПС", коментира Янков.

Той обясни, че основен приоритет на съветниците от ВМРО в местния парламент, е постепенното подобряване на условията на живот във всички населени места на общината.

"Ще направим всичко по силите си за да създадем благоприятни условия с които да задържим младите хора по родните им места. Всяка градинка, пейка, люлка, или спортна площадка са крачка към това. Борбата с демографската криза сред българите и обезлюдяването на България трябва да е национална политика, но и по места има какво да се направи. Община Карлово и подобните на нея, имат почти еднакви проблеми и нужди. На първо място това са лошите пътища, проблеми в здравеопазването и образованието. Имаме конкретни идеи в сферата на културата, туризма, образованието, социалните дейности и т.н", обясни младият политик.

Янков обясни причините, поради които ВМРО и НФСБ няма да се явят заедно на местните избори.

"Ще бъда честен. В Карлово ВМРО и НФСБ няма да се явят във формат "Патриотичен фронт”, защото имахме различия по съществени въпроси. Като се започне от подредбата на листата с кандидати за общински съветници, кандидата за кмет, кандидатите, които бихме могли да подкрепим на евентуален балотаж и др. В нашата местна структура има доста повече млади хора, отколкото в тази на НФСБ например. Това в определени моменти оказва влияние при вземането на решения и предполага различия. Въпреки активната ни дейност и добрите резултати, бяхме подценявани и нишката беше на път да се скъса. Затова прекратихме преговорите за съвместно явяване и успяхме да запазим добрия тон помежду си", каза Янков.

Светлозар Янков е роден на 1 февруари 1986 година в град Карлово, където завършва и средното си образование. Веднага след гимназията служи в редиците на Българската армия в 68-ма бригада "Специални сили” гр. Пловдив като наборен войник. След това завършва висше образование във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Бакалавърската му степен е по "Политология", а магистърската – по "Дипломация и национална сигурност". Това са интересите му и сферите на неговите компетентности. Решава да стане член на ВМРО съвсем млад.

Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »