Полша недоволства от организацията на Евроволей 2015

Полша недоволства от организацията на Евроволей 2015
A A+ A++ A

България се провали с организацията си на Евроволей 2015, ревнаха поляците. Треньорът на световния шампион Стефан Антига се оплака пред медиите в Полша, че случващото се извън залите на шампионата на Стария континент е под всякаква критика.

Поляците се придвижиха за девет часа от Варна до София. Организаторите предложиха на “Дружина полска“ полет от 6:30 сутринта днес, което означаваше, че играчите трябва да се събудят към 3:00 часа.

„Това е скандално! Неприемлиево е! Играчите няма да спят цяла нощ. Ще пътуваме с автобус“, беснееше се Стефан Антига пред полските медии.

„Имаше огромен трафик заради някаква катастрофа. Трябваше да минем по друг път. По пътя за София спряхме, за да обядваме. Пробвахме местната кухня. Това беше единственото положително нещо, тъй като храната беше превъзходна“, добави централният блокировач Марчин Моздзонек.

Мениджърът на полския национален отбор Мариуш Шишко пък недоволства по друг аспект на работата на организационния комитет – условията за провеждане на тренировки. „Постоянно ни изненадват с нещо. Ситуацията се сменя всеки ден. До последно не знаем кога и къде ще тренираме. Всичко е в мъгла и се прави в устна форма. Никой не води списък, нищо никъде не се записва. Вчера трябваше да тренираме в 17:30 часа, а излязохме на терена два часа по-късно и то не в официалната зала, в която ще играем, а в някаква друга, странична“, нервеше се Мариуш Шишко.  

Утре от 17:45 часа Полша ще изиграе своя четвъртфинален мач на Евроволей 2015, като съперникът на световните шампиони ще бъде определен днес в двубоя между Холандия и Словения.

От условията в зала "Арена Армеец" проплака и звездата на Германия Грозер. 

"Покривът на залата е прекалено тъмен. Може би е глупаво, но на мен ми липсват т.нар. ориентировъчни маркери и не мога добре да преценя колко високо лети топката", коментира 30-годишният Грозер преди днешния осминафинал на Бундестима срещу Белгия. 

Въпреки затрудненията при изпълнение на сервис и при забивките, той все пак е доволен, че Германия няма да се мести и ще играе всичките си срещи в София.

#Евроволей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"