Шест инвестиционни проекта са политически приоритети на управлението

Шест инвестиционни  проекта  са политически приоритети на  управлението
Вицепремиерът Румяна Бъчварова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът за развитие изведе шест инвестиционни проекта като политически приоритети на управлението, сред които и стратегия за управление на държавния дълг. Като политически приоритет беше прието и предложението на Министерството на енергетиката за осъществяване на проект „Междусистемна газова връзка Гърция - България“ през 2016 година.

Това стана по време  на заседание на Съвета за развитие към Министерски съвет под председателството на заместник министър-председателя Румяна Бъчварова. В заседанието участваха министри и депутати от управляващото мнозинство.

Членовете на Съвета за развитие одобриха Стратегията за управление  на държавния дълг за периода 2015-2017 година, която беше предложена от министъра на финансите Владислав Горанов.

Като основна цел на стратегията е изведено осигуряването на необходимия ресурс за финансиране на държавния бюджет, рефинансиране на дълга в обращение и обезпечаване на стабилността на фискалния резерв при оптимално възможна цена и приемлива степен на риск.

По отношение на процедурата по разглеждане и одобряване на инвестиционни проекти, кандидатстващи за финансиране с държавни заеми и на проекти, за чието финансиране се предлага издаване на държавна гаранция през 2016 г., членовете на съвета определиха пет проекта.

Петте проекта, предложени от МРРБ, са: „Строителство на автомагистрала „Хемус“ в участъка от Ябланица до път А-2“, „Европейски транспортни коридори“, които включват 350 км автомагистрални и скоростни отсечки от Републиканската пътна мрежа по основните Трансевропейски транспортни коридори, „Ремонт и рехабилитация на мостове и рехабилитация и реконструкция на пътища III клас от Републиканската пътна мрежа“, „Развитие на кадастъра“ и „Язовир „Нейковци“ и пречиствателна станция за питейна вода“.

Като политически приоритет беше прието и предложението на Министерството на енергетиката за осъществяване на проект „Междусистемна газова връзка Гърция - България“ през 2016 година.

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници