Германия победи Белгия на Евроволей 2015

Германия победи Белгия на Евроволей 2015
A A+ A++ A

Германският национален отбор, който се превърна във враг номер едно на българската публика на Европейското първенство (по-голям дори от вечно недоволните и претенциозни поляци), ще бъде съперник на България на четвъртфиналите на Европейското първенство по волейбол в София.

Бундестимът срази с 3:0 Беглия, въпреки че резултатът не отразява изцяло съотношението на силите на полето, защото считаният за аутсайдер състав на „червените дяволи“ създаде много проблеми на съперника си, особено във втория гейм

Германия в качеството си на изявен фаворит поведе убедително с 1:0 след 25:16, но след това трябваше да демонстрира сериозна психическа устойчивост, за да надделее с 31:29. Очевидно това бе повратният момент в срещата, защото след това Бундестимът прегази опонента си с 25:17 и си подпечата класирането на четвъртфинал.

Колкото и минимална да бе, публиката в залата, подгрявана от DJ Теди Джорджо, изцяло подкрепяше белгийците заради изцепките на германския треньор Витал Хейнен, който се държа крайно провокативно по време на срещата между България и Холандия. Преди това пък селекционерът бе направил грозно впечатление с цирка между неговия отбор и „лалетата“ (2:3), с който Хейнен целеше да играе именно с България на 1/4-финал, а не с Полша.

В сряда от 20:45 часа България ще срещне отново Германия, но този път в дуел за място в топ 4 на Европейското първенство. Същата ситуация ще се разиграе между Полша и Словения, които бяха съперници в груповата фаза, а сега отново са един срещу друг на 1/4-финалите.

#волейбол #Евроволей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »