Още един мъж колабира в Арена ''Армеец''

Още един мъж колабира в Арена ''Армеец''
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Линейка и спешен екип помагат на още един мъж от столичната зала "Арена Армеец", където се предават протоколите от местните избори, предаде БГНЕС.

"Пълен хаос. Човекът колабира! Това е държавата, напрежението е огромно!", каза пред БГНЕС представителка на секционна комисия. "Всичко е толкова монотонно, тяхната цел е да манипулират вота, да мине 19 часа и да кажат, че изборите са невалидни, а после да искат балотаж. Какъв балотаж? Народът не иска да гласува", заяви Цветомира от СИК. По-рано днес 5 жени, които тази нощ са чакали в зала „Арена Армеец”, бяха прегледани в болница „Света Анна“.

Сред пострадалите имаше и бременна жена. Заради дългото и изнервящо чакане по-голямата част от пострадали жени са колабирали или са получили хипертония. Бременната, която е на 33 години от София и е в 5-ти месец, е отказала хоспитализация. Хаосът и напрежението в зала „Арена Армеец“ продължава.

„Оставка” и „Убийци” скандираха в залата стотици председатели на Секционни избирателни комисии, които от снощи са затворени там, където се помещава ОИК-София. Чували с бюлетини има навсякъде по пода на “Арена Армеец”. По някои от външните стени на залата е изписано “SOS”, „Заложници”.

Тук пристигат близки на стотиците председатели и членове на СИК, които са вътре в залата часове наред. Роднините им носят храна, напитки, цигари, някои дори носеха и лекарства за болните си близки, които стоят от снощи вътре в залата. Хората, които излизат отвътре продължават да разказват за хаоса и че няма никаква организация. Очевидци съобщиха и че има още припаднали хора.

Омбудманът Мая Манолова както и вицепремиерът Томислав Дончев изказаха позицията, че хората трябва да бъдат пуснати незабавно, а протоколите и чувалите може бъдат охранявани само от полицията. При такъв сценарий, неспечелилите партии биха могли по-късно да поискат касиране на изборите.

#СИК #Арена ''Армеец'' #комисии #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"