30 хиляди гледаха Валентин Ганев и неговия контрабас

30 хиляди гледаха Валентин Ганев и неговия контрабас
A A+ A++ A

Валентин Ганев и неговият контрабас са гледани и чути от над 30  000 зрители у нас, а също в Лондон, Бостън, Ню Йорк, Москва, Струмица и Белград. С тази зашеметяваща равносметка Народният театър "Иван Вазов" подготвя юбилейното 250-то представление на един от най-успешните си спектакли - "Контрабасът".

Датата е 16 ноември, понeделник, Голяма сцена на театъра, начало 19.00 часа.

Как се играе 250 пъти една и съща роля? Какво изисква това - упоритост, издръжливост, перфектна актьорска техника, изключителна емоционална памет, спортменски трениниг или... инат? Явно Валентин Ганев притежава всичко това. И повече от това.

И ако на премиерата на моноспектакъла "Контрабасът" преди 15 години актьорът впечатлява с виртуозна външна и вътрешна пластичност в историята за музиканта, влюбен в млада оперна дива и почти отчаян от незабележимостта на любимия му контрабас в оркестъра, то на 100-ото представление на преден план излиза поразителното многообразие на нюансите в пресъздаваните емоции, спомени и визиони.

Защото в тази роля Валентин Ганев омесва взривоопасна смес от комично и драматично, от истинско и въображаемо, от страст и страдание, от поразителна актьорска техника и съвършено владеене на психофизиката.

На 200-ото представление доминира заразяващата непосредственост на сетивното и интелектуално внушение, а на 250-ото Валентин Ганев със сигурност  ще открие още нови пластове, идеи и визии в тази великолепна роля.



#Валентин Ганев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"