Четирима в състезание за БТК

Четирима в състезание за БТК
A A+ A++ A

Обявената за бърза продажба компания "Виваком" още в първата десетдневка на ноември може да премине в ръцете на нов собственик. Според коментатори от бизнес средите първоначалният списък от 18 потенциални купувачи е сведен до 4 имена.

“ВТБ капитал” е действала и ще действа според професионалните си отговорности и правни задължения при този процес", заяви главният изпълнителен директор на дружеството, инициирало продажбата, Ник Хът.

"Достатъчно толерантно се отнесохме към акционерите, които на 22 май 2015 г. трябваше да върнат мостовия кредит от 150 млн. евро", коментира представителят на “ВТБ капитал” в България Милен Велчев.

Според седмичника “Капитал” в състезанието за телекома са Рони Пецик, Спас Русев, Марк Шнайдер и самата “ВТБ капитал”.

Хърватинът Рони Пецик, който живее във Виена, има опит с изкупуване на дялове в австрийския телеком.

Българинът Спас Русев след успешна намеса в хотелиерския бизнес у нас ще играе и за БТК, твърдят запознати. Изтъкват се близките връзки на бизнесмена с Милен Велчев още от времето, когато и двамата са пребивавали в Лондон.

Американецът Шнайдер е основател на един от най-големите кабелни оператори в Европа UPS - United Pan Europen Communications.

А “ВТБ капитал” се спряга заради предисторията от това лято, свързана с намесата на руския олигарх Константин Малофеев, който е в забранителните списъци на САЩ и ЕС.

 

#Виваком #БТК #Спас Русев #Марк Шнайдер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »