27 загинаха, а 145 души бяха ранени в румънски нощен клуб

27 загинаха, а 145 души бяха ранени в румънски нощен клуб
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 27 души загинаха, а други 145 са ранени при пожара, който избухна в един нощен клуб по време на рок-концерт в румънската столица Букурещ.

След като пожарът обхванал почти целия клуб "Колектив" се чула мощна експлозия, съобщават очевидци. Сред ранените има и лица, които са в много тежко състояние.

Здравният министър определи ситуацията като кризисна и призна, че правят невъзможното за да помогнат на всички призиви за помощ. Най-близката болница бе препълнена с пациенти и поради тази причина пострадалите се настаняваха в първото следващо здравно заведение със свободни места.

Вицепремиерът Габриел Опрея потвърди смъртта на 26 души, които са загинали на място и на още един, който е починал на път за болницата. Екипите на Спешна помощ се опитваха да помогнат и да спасят ранените на тротоара пред клуба. Там пристигнаха над 60 линейки. Очевидци твърдят, че пожарът и експлозията са причинени от фойерверки, но на този етап няма официална информация за причината за инцидента.

Пред камерите на местната телевизия "Антена 3" пострадали разказаха, че пламъците много бързо са обхванали цялото заведение, след което таванът е паднал и така на място са загинали много хора, а десетки други са ранени. Инцидентът стана около 23.00 часа местно време. Повечето пострадали и ранени са младежи. В клуба е имало около 400 души и е имало само една врата за изход.


#Румъния #нощен клуб #пострадали #рок концерт #телевизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"