Започна вторият тур на местния вот

Започна вторият тур на местния вот
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Започна вторият тур на местните избори. На балотажа избирателите ще трябва да гасуват за кмет на община, кмет на район или кмет на кметство.

"Изборният ден започна нормално в цялата страна", съобщи Александър Андреев, член и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

В общо 1128 населени места днес ще се проведе балотаж. В 970 от тях изборът ще е за кмет на кметство, в 25 - за районен кмет - в София, Пловдив и Варна и в 133 за кмет на община.

14 са областните центрове в страната, в които в неделя ще се проведе балотаж. В останалите кмет бе избран на първия тур.

На втори тур кмет ще избират в Пловдив, Видин, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Враца, Добрич, Сливен, Перник и Хасково.

В Пловдив за кметския стол ще се борят кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев и Славчо Атанасов, подкрепен от НФСБ.

В Хасково и Плевен ще мерят сили кандидатите на ГЕРБ и Реформаторския блок. В Хасково представителят на ГЕРБ Добри Беливанов се изправя срещу Георги Иванов. Балотажът в Плевен ще е между Димитър Стойков от ГЕРБ и Георги Спартански от РБ.

В Пазарджик независимият кандидат Тодор Попов е в надпреварата с Найден Шопов от ГЕРБ.
Във Видин ще се избира между Росица Кирова, издигната от коалиция „Единни за промяна" и кандидатът на ГЕРБ Огнян Цанков.

Втори тур ще има и в Шумен, където Любомир Христов от ГЕРБ се изправя срещу Иван Иванов от БСП. 

Във Враца балотажът е между БСП и ГЕРБ - Николай Иванов срещу Калин Каменов.

Кандидатът на БСП в Сливен Кольо Милев ще се бори за кметския стол с претендента на ГЕРБ Стефан Радев.

Балотажът в Разград ще е между Денчо Бояджиев от БСП и д-р Валентин Василев от ГЕРБ. Двамата кандидати за втория тур в Перник са Ерик Рангелов от БСП и Вяра Церовска от ГЕРБ.

Балотаж ще се проведе и в 16 столични района.

Изборният ден ще продължи до 19 ч. Ако в този час пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи да упражнят правото си на глас, изборният ден може да се удължи до 20 ч.

#избори #втори тур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници