Подробности за трагичния инцидент в Сливен

Подробности за трагичния инцидент в Сливен
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От държавното обвинение съобщиха, че под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен се провежда разследване за убийство и опит за убийство, извършени в двора на 12-то училище в гр. Сливен.

От там казват, че преди обед на 06.11.2015 г. Д. И., роден през 1987 г., от с. Струпец, общ. Сливен, е позвънявал по мобилния телефон многократно на ученичката от 12-то ОУ в гр. Сливен, С. В.

След това, около 13,50 часа, Д. И. се е опитал да влезе в училището по време на учебни занятия, но е бил спрян от охраната.  Той искал да се срещне със С. В.  15-годишно момиче е излязло на входа , заедно с психоложката на училището, която се е опитала да разговаря с Д. И. 

Той е бил агресивно настроен към ученичката, извадил е нож и наранил с него психоложката, която се е опитала да го спре. После  нанесъл няколко удара по 15 годишното момиче, в резултат на което момичето е починало.  След това в двора на училището Д.И. е нанесъл няколко удара с нож  и на  негов връстник – К. М. - криминално проявен, след което с газов пистолет Д.И се прострелял в устата.

К.М е настанен в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински” – Сливен, с опасност за живота. Д.И. също е приет за лечение в Сливенската болница и е под полицейска охрана.  Извършват се оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели-очевидци. На местопроизшествието е изпратен дежурния прокурор от Окръжна прокуратура-Сливен, за оказване на съдействие на разследващите органи.

#Сливен #инцидент #убийство #училище #двор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"