Американка, блъсната на пешеходна пътека, спасена от екипа на Цветанов

Американка, блъсната на пешеходна пътека, спасена от екипа на Цветанов
Вътрешният министър Цветан Цветанов лично подал сигнал за инцидента на телефон 112 и помогнал на пострадалата американка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американка, блъсната от кола на пешеходна пътека в столичния квартал „Симеоново“, получи първа помощ от екипа на Национална служба „Охрана“ (НСО), охранявал министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

53-годишната чужденка, която е дошла на екскурзия в България, е пострадала в катастрофата около 21:00 часа в сряда, докато е пресичала шосето пред хотела, предаде „Фокус“.

Минути по-късно през мястото на инцидента преминал екипът на вицепремиера Цветан Цветанов на връщане от Дупница, тъй като пътят през Владая е бил временно затворен от тежката катастрофа на Пернишко шосе, при която загинаха две млади жени.

Служителите от екипа на НСО регулирали движението в двете посоки на Симеоновско шосе, докато дойдат екипите на КАТ. Вътрешният министър Цветан Цветанов лично подал сигнал за инцидента на телефон 112 и помогнал на пострадалата американка.

Пострадалата американка е транспортирана до Военно-медицинска академия с фрактура на рамото. За живота й няма опасност.

Трима са ударените от автомобили пешеходци в София само в тъмната част на денонощието вчера. Те са без опасност за живота, но имат счупени крайници и повърхностни наранявания.

Трима души са загинали, а 17 са ранени при катастрофи през изминалото денонощие. В страната са станали 17 тежки пътнотранспортни произшествия.

В района на София има пет тежки катастрофи.

#телефон 112 #ВМА #вътрешен министър #министър на вътрешните работи на България #НСО #Цветан Цветанов #катастрофа #пешеходна пътека

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"