„Екоравновесие“ получава по 80 сигнала за агресивни кучета дневно

„Екоравновесие“ получава по 80 сигнала за агресивни кучета дневно
До 19 април са получени 810 сигнала за агресивни кучета, които гражданите настояват „Екоравновесие“ да прибере. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като бездомни кучета нападнаха проф. Ботьо Тачков в столичния квартал „Малинова долина“, в общинската фирма „Екоравновесие“ постъпват по около 80 сигнала за агресивни кучета дневно.

„До 19 април сме получили 810 сигнала за агресивни кучета, които гражданите настояват да приберем. Но в момента спешно действаме на ухапване на човек и на прояви на агресия от безстопанствени кучета“, обясни директорът на „Екоравновесие“ д-р Манол Нейков пред БНР.

Към момента общинската фирма разполага с 6 екипа за залавяне на бездомни кучета, които се насочват най-вече към поляните около „Младост 4“, район „Изгрев“, „Овча купел“, „Левски Г“ и „Левски В“.

„Необходими са ни още автомобили и в момента сме се обърнали към една много сериозна институция и се надявам, че ще бъде удовлетворена молбата ни. Автомобилите няма да бъдат нови, трябва да се ремонтират, да им се направят клетки. Надявам се да увеличим екипите на 10, ако получим 4 автомобила“, каза още Манол Нейков.

По думите му чисто физически един екип може да се отзове на около 5 до 8 сигнала.

Директорът на „Екоравновесие“ обясни, че предписанието на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за евтаназиране на глутницата от „Малинова долина“, убила проф. Ботьо Тачков, е безсрочно и следователно продължава да е валидно.

14-дневният период, в който трябва да се установи дали кучетата са болни от бяс, е свършил, но животните още са в Сеславци.

Д-р Манол Нейков потвърди, че в квартал „Надежда“ ще има мобилна клиника за кастрация на кучетата, която ще може да обработва около 15 животни на ден.

Въпреки че има природозащитници, които пречат на работата на „Екоравновесие“", директорът на общинската фирма е категоричен, че екологичните организации не трябва да се поставят под общ знаменател.

#Манол Нейков #д-р Манол Нейков #„Екоравновесие“ #„Малинова долина“ #проф. Ботьо Тачков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"