Подробности за разстрела в Поморие

Подробности за разстрела в Поморие
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По тялото на убития пред заведение в Поморие 33-годишен Иван Попов, криминално проявен, са намерени 9 огнестрелни рани.

Задържаният за убийството е стар познайник на полицията, осъждан за нанасяне на тежка телесна повреда и хулиганство, предаде БГНЕС.

Убийството на Иван Попов бе извършено вчера, 15 ноември, след 19.00 часа. Разстрелян е на излизане от заведение „Омар”, разположено на крайбрежната алея.

За извършеното убийство в качеството на обвиняем е привлечено лицето Димитър Георгиев Димитров. Той е задържан за срок от 72 часа. Димитров е на 34 години от Поморие.

Ръководителят на Окръжна прокуратура–Бургас прокурор Калина Чапкънова разкри, че Димитров е осъждан за причиняване на тежка телесна повреда и хулиганство през 2008 година.

От извършените до момента разпити на свидетели-очевидци пред съдия, може да се направи обосновано предположение, че Димитров е извършил деянието самостоятелно и без съучастие на други лица, съобщи днес административният ръководител на Апелативна прокуратура–Бургас прокурор Любомир Петров.

Установено е, че в тялото на Попов са открити 9 рани, причинени от огнестрелно оръжие, което към момента се издирва, съобщи директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. По думите му изстрелите са причинени от близко разстояние. Калоянов съобщи още, че Димитров е задържан часове след деянието във фамилната му къща, намираща се в град Поморие.

Наблюдаващият случая прокурор Андрей Червеняков от Окръжна прокуратура-Бургас съобщи, че вероятният мотив за престъплението е скорошен спор между двамата. Червеняков определи извършеното престъпление, като тежко умишлено.

Убитият Иван Попов е задържан няколко пъти с обвинения за продажба и разпространение на наркотици. През 2012 година той и други мъже са били обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, която действала и като наказателна бригада.

#Поморие #разстрел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »