Станишев: Върху „Атака“ е оказан натиск

Станишев: Върху „Атака“ е оказан натиск
Решението на „Атака“ да оттеглят подписите си от вота на недоверие е било взето под натиск, смята лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Решението на „Атака“ да оттеглят подписите си от вота на недоверие е било взето под натиск, смята лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Очевидно е имало натиск върху депутатите от „Атака“. Очевидно това е цената да се опази цяла тяхната парламентарна група“, каза Станишев на пресконференция в Хасково, цитиран от пресцентъра на партията.

Той беше категоричен обаче, че социалистите ще продължат своите действия „с всички демократични средства“.

Станишев обяви, че другата седмица предстои да се конституира инициативният комитет за провеждане на референдум за енергетиката в България.

„Когато имаме ясна кауза и аргументи, не се притесняваме да бъдем сами в парламента, но заедно с българските граждани“, посочи той и за пореден път призова депутатите от другите политически сили ясно да кажат дали приемат хората да плащат в пъти по-високи сметки за ток.

„Нека поемат този кръст, ние това не го искаме за хората“, заяви той. „Решението на правителството е опасно и е отстъпление от националните интереси“,  каза Станишев.

#вот на недоверие #лидер на БСП #Станишев #Сергей Станишев #„Атака“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »