Все повече американци се отказват от гражданството си

Все повече американци се отказват от гражданството си
Само през тази година близо 1800 души са се отказали или от американското си гражданство, или от зелените си карти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Само през тази година близо 1800 души са се отказали или от американското си гражданство, или от зелените си карти заради безкрайно тежките данъчни изисквания.

Това се дължи на факта, че Съединените щати са една от малкото държави по света, които изискват от гражданите си в чужбина да плащат данъци и у дома, предаде БГНЕС, позовавайки се на световни медии.

Американските емигранти са освободени от налог за първите си 95 хиляди долара приходи, ако докажат пред властите във Вашингтон, че вече са платили данъци в страната, в която се намират. Но процесът поглъща огромно време и е изключително сложно начинание.

Щатските емигранти освен това се сблъскват с друг закон, който ги принуждава да декларират дали притежават сметки в чужди банки, ако в тях са депозирани повече от 10 хиляди долара.

Банките също са длъжни да осигуряват данни за тези клиенти и техните средства на американското правителство.

Предвид факта, че в чужбина понастоящем работят от 3 до 6 млн. американци, тези близо 2000 души, отказали се от гражданство, не са голямо число.

Това обаче е доказателство, че тенденцията продължава да се засилва. Броят им през 2009 г. все пак бе едва 502 души.

#САЩ #гражданство #американци #емигранти #данъци #приходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »