Борисов освободи съветника си Кирчо Киров

Борисов освободи съветника си Кирчо Киров
Кирчо Киров беше назначен на поста на 1 февруари 2012 г., след като девет години ръководеше Националната разузнавателна служба (НРС). Снимка: capital.bg
A A+ A++ A

Бившият ръководител на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров е освободен от поста на съветник на премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов освободи Кирчо Киров като съветник в политическия му кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба в четвъртък, 19 април. Причините за освобождаването обаче не се посочват.

Кирчо Киров беше назначен на поста на 1 февруари 2012 г., след като девет години ръководеше Националната разузнавателна служба (НРС).

„Със заповед от вчера е освободен Кирчо Киров като негов съветник (на премиера Бойко Борисов – бел. ред.). Благодаря му за навременната реакция. Смятам, че откакто РЗС е конструктивна, но безпощадна към всякакъв вид корупционни схеми опозиция, резултатите са налице. Андрей Иванов, Иван Драшков и Кирчо Киров са освободени от заеманите длъжности, след като бяха уличени от РЗС в куп злоупотреби“, заяви лидерът на партия „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев, цитиран от БГНЕС, във връзка с освобождаването на Киров.

Според Янев може да се окаже, че е имало големи финансови злоупотреби в службата, ръководена преди това от Кирчо Киров, и може да се окаже, че от служебните пари на НРС са купувани ловни приспособления или скъпоструващи пушки.

#Кирчо Киров #Националната разузнавателна служба #съветник #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »