Принц Чарлс: Климатичните промени са виновни за войната в Сирия и тероризма

Принц Чарлс: Климатичните промени са виновни за войната в Сирия и тероризма
A A+ A++ A

Провалът за справяне с изменението на климата е първопричина за гражданската война в Сирия, тероризма и последвалата бежанска криза, обхванала Европа. Това посочи принц Чарлс в интервю в интервю за Sky News, което ще бъде излъчено в понеделник, и е било направено преди атентатите от 13 ноември в Париж. По думите на принца подобни симптоми са "класически случай на несправяне с проблема", предаде Ройтерс.

Наследникът на британския престол ще произнесе реч при откриването на световната среща на върха за климата в Париж през следващата седмица, когато 118 лидери ще се съберат, за да се постигнат споразумение за ограничаване повишаването на емисиите на парникови газове.

„Някои от нас казваха преди около 20 г., че ако не разрешим този въпрос, ще видим още по-голям конфликт за оскъдните ресурси и все по-големи трудности поради сушата, и натрупващия се ефект от изменението на климата, което означава, че хората трябва да се движат ," каза той.

"И в действителност има много сериозни доказателства, че една от основните причини за този ужас в Сирия, колкото и да е странно, беше суша, която продължи около пет или шест години, което означава, че огромен брой хора в крайна сметка трябваше да напуснат провинцията и голяма част от тях дойдоха в градовете. "

Британското кралско семейство се очаква да остане извън политиката, а 67-годишният принц е изправен пред обвинения за намеса в миналото, когато говори за климатичните промени и отражението им върху устойчивото развитие.

В интервюто, което Sky News са заснели преди три седмици, на въпрос дали има пряка връзка между климатичните промени, конфликта и тероризма, принц Чарлс отговаря : „Абсолютно“. Той допълва, че по-големи проблеми ще предстоят, ако към климатичните промени веднага не бъде подходено с голямо внимание. Дори във време на финасовото оздравяване светът не може да си позволи да не прави нищо. И дава като пример финансовия крах от 2008 г., който определя само като банкова криза. „Но сега сме изправени пред реалната възможност да банкрутира банката на природата“.

Източник: БГНЕС

#принц Чарлс #климатични промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"