300 снегорини ще чистят София през предстоящата зима

300 снегорини ще чистят София през предстоящата зима
A A+ A++ A

12-те фирми, които отговарят за снегопочистване на 2700 километра улична мрежа в София, са в готовност да посрещнат снега, съобщиха от столичната община.

300 снегорини ще чистят София през предстоящата зима. Те ще бъдат разпределени на 68 точки на територията на СО, за да могат по-бързо да се включат при обработката на улиците. И тази година снегорините ще бъдат следени чрез GPS- система, дали извършват коректно курсовете.

За некоректните снегопочистващи фирми санкциите ще са незабавни, заканиха се от Столичната община. Според новите договори, които общината е сключила с фирмите, наети за снегопочистването на града, санкциите са чувствително завишени. Те са с от два до пет пъти по големи в сравнение с досегашните и ще се налагат в момента на установяване на нарушението, каза зам.-кметът по екология на столицата Мария Бояджийска.


От фирмите се очаква да създадат добра организация, така че да не се налага общината да прибягва до санкциониране. Нямаме колебания обаче да направим това, ако те не си вършат работата, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

До два часа след края на снеговалежа трябва да бъдат почистени основните трасета. Работата трябва да започне навреме, но не и по-рано, категорична беше Фандъкова.

1, 8 млн.лв. има столичната община за снегопочистване до края на годината, а в проекта за бюджет на София за 2016 г. са заложени около 20 млн.лв. за тази дейност.


#зимно почистване #Столична община #снегорини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"