Каракачанов: След свалянето на руския самолет въпросът е на чия страна е Турция

Каракачанов:  След свалянето на руския самолет въпросът е на чия страна е Турция
Красимир Каракачанов
A A+ A++ A

Турция е един от виновниците за проблемите в Близкия изток. А желанието на Анкара за създаване на буферна зона в Сирия има за цел да се справи с кюрдите. Това каза пред журналисти зам.-председателят на НС от квотата на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов във връзка със сваления руски самолет в Турция.

„Турция е един от виновниците за проблемите в Близкия Изток, защото на нейна територия се обучаваха и въоръжаваха хора, които влизаха в Сирия, за да воюват за сваляне на правителството в Сирия. Турция преследва една своя цел, а тя не е постигането на мир там. Турция цели да създаде буферна зона, с която да се справи с кюрдите. А кюрдите са основният противник на Ислямска държава", коментира Каракачанов, цитиран от агенция Фокус. По неговите думи, след свалянето на руския самолет възниква въпросът на чия страна е Турция.

"Трябва да се докаже, че голяма част от петрола, който добива Ислямска държава, се предава в Турция и то до фирми на близкото обкръжение на президента им“, каза депутатът. По думите му, „Турски поток” може да получи благословията на пророка Мохамед, но той няма да се случи.

„Турски поток беше една пропагандна акция от страна на Русия. На тази въдица се хванаха Гърция, Македония и Сърбия. Амбицията на Турция е много ясна – да стане основен енергиен възел на Балканите. „Турски поток” беше политическа пиар акция. Особено след този инцидент може бюрократите в Брюксел да са разбрали, че такъв акт няма да има“, заяви още Красимир Каракачанов.

#Турция #войната в Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"