Спасяват летище Пловдив от пълен разпад

Спасяват летище Пловдив от пълен разпад
A A+ A++ A

След събитията от преди 2 дни, когато заради силни ветрове два самолета бяха пренасочени от летище София към Пловдив, бившият директор на летището Дойчин Ангелов заяви, че трябва задължително да се вземат мерки относно западането на тракийската аерогара.

По негови думи, ако самолетите бяха кацнали на пистите в Пловдив, но бяха избутани от тях, заради страничния вятър и имаше авария, шансът да се спасят летателните машини и пасажерите е почти нулев.

След дискусия за бъдещето на аеропорта се стигна до решението да се намери концесионер, който да вдигне на крака летището и служителите му.

Новосъздадената авиокомпания „Пловдив еър” от догодина смята да лети от летище Пловдив, обяви намеренията си нейният директор Пламен Янков. Два витлови самолета с по 60 места ще имат полети до и от градове в Турция и Гърция, както и до Лугано. Швейцарският бизнесмен Давиде Таде пък обяви намерение да строи търговски център и казино близо до летището и така да използва авиотранспорта за любителите на шопинг туризма. А и не само, тъй като Пловдив сам по себе си е привлекателна туристическа дестинация.

Източник: БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите