Стрелба и заложници във френския град Рубе, има ранени

Стрелба и заложници във френския град Рубе, има ранени
A A+ A++ A

Група въоръжени мъже са взели заложници в северния френски град Рубе, съобщиха Би Би Си и Ройтерс.

Сред пленниците има и деца, както и ранени, но това не се потвърждава засега. Очевидци твърдят, че е имало стрелба.

По първоначална информация директор на банка и семейството му са взети за заложници.

Има противоречиви първоначални съобщения в местните медии за това къде точно в града е възникнала ситуацията. Според "Фигаро" тя е станала в банков клон, където крадци са задържали директора и семейството му.

Според Би Би Си драмата е започнала около 19:00 часа местно време. Очевидци съобщават, че са чули изстрели. Според медиите кварталът е отцепен от полицията.

Според "Индипендънт" става въпрос за грабеж. Крадците са стреляли по полицаи, след като опитът им се е осуетил.

Полицията е издигнала барикади в Рубе. Започнала е престрелка с двама мъже, които носели калашници. Те държат заложници в бензиностанция, съобщи по-късно „Мирър”. Районът е отцепен и периодично се чуват изстрели, твърдят съседи. Възможно е бензиностанция и къщата да се намират в рамките на един имот.

Кметът на града потвърди пред Франс прес, че заподозрените са опитали да ограбят банка, преди да вземат заложници. Обирът не се развил, както трябва.

„Чухме три изстрела, затворих кепенците и сме готови да изкараме нощта скрити”, казал местен жител пред журналист.

Засега не е ясно дали ситуацията е свързана с терористичната заплаха във Франция след атаките от 13 ноември в Париж, твърдят агенциите. Френски журналист обаче, който се намира на мястото, където тече драмата със заложниците, съобщава, че полицията не прави връзка с ударите в столицата.

Източник от полицията е заявил и за телевизия Франс 24, че нападението в Рубе няма връзка с атаките в Париж и не става въпрос за тероризъм.

Градът се намира близо до границата с Белгия. Много хора в туитър се чудят на решението някой да ограби банка край границата с Белгия, при положение че полицията е в максимална бойна готовност след клането в Париж.

Според британския в. „Експрес” Рубе е родният град на Мохамед Халед – бомбаджията на „Ислямска държава―, за когото се смята, че е направил жилетките, натъпкани с експлозив, използвани при атаките в Париж.

 

#Рубе #заложници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »