Турция отговори със запис на обвинението, че не е предупредила руския Су-24 (видео)

Турция отговори със запис на обвинението, че не е предупредила руския Су-24 (видео)
A A+ A++ A

Турските власти публикуваха аудио запис, на който се чуват предупреждения, отправени към руския боен самолет, минути преди да бъде свален, съобщава „Индипендънт“.

В записа, разпространен от турските медии, се чува глас, който на английски предупреждава: „Обърнете веднага посоката на юг“.

„Говорят турските военно въздушни сили. Наближавате турското въздушно пространство”, предупреждава гласът. И още: "Непозната въздушна позиция на Хмейнин 020, преместете се 26 мили. Говори турската военновъздушна служба. Нарушавате турското въздушно пространство. Променете траекторията си незабавно".

Според Турция това предупреждение е повтаряно на всеки 30 секунди в продължение на 5 минути, но е било пренебрегнато от руския самолет.

Американски официални военни източници са подкрепили твърденията на Турция, че предупреждения са били отправени и вероятно записите са истински, пише още „Индипендънт“.

Официално истинността на записите не е потвърдена.

Появата на записа идва часове, след като оцелелия руски пилот Константин Мурахтин обяви,че турската страна изобщо не ги е предупредила, че нарушават нейното въздушно пространство.

След като беше ударен самолетът, двамата руски пилоти успяха да скочат с парашути и да се спасят, но по-късно единият бе убит от сирийски бунтовници.

 

#запис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници