Радост и тъга за българите в Лига Европа

Радост и тъга за българите в Лига Европа
БТА/АП
A A+ A++ A

 С блестящ успех 1:0 над гранда Борусия (Дортмунд) в ранен мач от група С на Лига Европа руският Краснодар си осигури участие в елиминационната фаза на втория по сила европейски клубен турнир.

Това означава, че с оставащи два мача до края тимът на ПАОК, където се подвизава Димитър Бербатов, не може да събере достатъчно точки, за да се класира на някое от първите две места в крайното класиране.

С победата си над Борусия, отборът на Краснодар има 10 точки – колкото е активтът на германците, като ПАОК е трети с 3 пункта. Дори с мач по-малко, Бербатов и компания не могат да наваксат изоставането си от седем точки спрямо първите два тима. Така реално домакинството на Габала по-късно в четвъртък вечер няма да има никакво отношение към крайното класиране в група С.

С дузпа още във втората минута Мамаев прониза мрежата на Дортмунд и реализира единственото попадение в мача.

В друг от ранните мачове Рубин (Казан) спечели с 2:0 домакинството си на Сион, а българинът Благой Георгиев откри резултата за руснаците в 72-ата минута. Националът на „сборная“ Динар Биляледтинов в 90-ата минута пък асистира на Девич в 90-ата и така бе оформен крайният резултат.

Рубин постигна първа победа в Лига Европа и нанесе първо поражение на изненадващия лидер в класирането на Група В Сион. Руснаците имат 5 точки и са временно трети, а Сион остава на върха с 8, но ако по-късно днес Ливърпул надвие Бордо, ще изпревари швейцарския тим с 1 пункт.

#Димитър Бербатов #Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"