Ченалова за скандалните записи: Не съм ги правила аз (ВИДЕО)

Ченалова за скандалните записи: Не съм ги правила аз (ВИДЕО)
A A+ A++ A

„Не съм правила тези записи и не съм ги публикувала”, заяви в утрешния блок на Нова тв уволнената съдийка Румяна Ченалова. 

Няколко дни след разпространяването в медиите на записи от нейни разговори с бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева последва отстраняването на Ченалова от Висшия съдебен съвет. На записите се чува как двете обсъждат явните и тайните договорки във властта.

„Не съм сигурна дали на записите се чуват откъси от един разговор или от няколко разговора”, каза Ченалова. По думите й никога не са я търсили политици.

"Аз съм твърде малка, за да ме търси някой”, смята Ченалова

„Никога не съм приемала, че е нормално да има каквото и да е вмешателство в суверенитета на всяка една от трите власти. От записите личи, че определени хора от трите власти решават определени въпроси или съдби по един нерегламентиран начин”, коментира тя.

„Когато съм се произнасяла в своите актове съм се съобразявала със закона”, твърди тя. "Делото „Соло” си го разпределих сама, когато бях дежурна. Делото беше внесено с изключително некачествено разследване. Прокуратурата беше намерила кухненски нож и без да назначи експертиза беше внесла делото в съда”, обясни тя.

За друг запис, разпространен в четвъртък късно вечерта, на който се чува името „Делян”, Ченалова заяви: „Предполагам, че става дума за депутата Делян Пеевски, тъй като съдия Владимира Янева поддържаше контакти с него и тя не го е крила”.

#Румяна Ченалова #Владимира Янева #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »