Теменужка Петкова: Не сме се подписали против ''Северен поток 2''

Теменужка Петкова: Не сме се подписали против ''Северен поток 2''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''България не е изразявала позиция срещу „Сверен поток 2”, поради простата причина, че ние трябва да сме запознати с цялата налична информация.''

Това каза енергийният министър Теменужка Петкова на въпрос за публикацията в Ройтерс относно газопровода, предаде БГНЕС.

„Първо с писмо няма как да се решат толкова важни въпроси. За да се вземе решение по такъв въпрос е налице този въпрос да бъде обсъден първо в рамките на Съвета по европейски въпроси към българското правителство, следва да бъде налице решение на Съвета по енергийна сигурност, следва да бъдем запознати с цялата фактическа обстановка, за да изрази България подобна позиция”, каза министърът.

„По отношение на искане за разискване на темата за "Северен поток" ние не сме се подписали. България не се е подписвала и не е декларирала никъде такова желание”, заяви тя.

По-рано днес агенция „Ройтерс” излезе с публикация, според която плановете за изграждането на „Северен поток 2“, който ще свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки нестабилни държави, са предизвикали острата реакция на 10 страни-членки на ЕС, сред тях и България.


#България #Северен поток 2 #информация #Теменужка Петкова #документ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »