Борисов: По темата съдебна система не искам да чувам и ''Добър ден!''

Борисов: По темата съдебна система не искам да чувам и ''Добър ден!''
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Просто и на Христо Иванов му кажете, не искам, не желая, на тема съдебна система, не желая никой да ми казва „Добър ден“. Не желая, толкоз,'' премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, предаде БГНЕС.

„Ченалова и Янева защо не ги предложите? Като ги слушам по телевизиите, те са идеални,” запита Борисов по отношение на разразилия се скандал по делото за операция ''Червеи''. Въпросът е бил отправен към зам.-министъра на правосъдието Петко Петков.

За да може да влезе в протокола, както самият премиер подчерта, той посочва, че не „иска” да ги „опраска“, а да ги издига.

„Сега да видим дали като предлагам издигането им, ще спрат да ме замесват в техните домашни разговори. Да прочета утре, примерно, „Бойко иска да ме издигне, а… Москов иска да ме събори”. Шегувам се…. След като не са „гнили ябълки“, както ги нарекоха, да ги предложим, за да се издигнат в Европа. Може да мирнат. За да угодим!”, коментира Борисов.

„Считах, че един премиер трябва като поискат среща с него, да го видят. Не искам повече да видя никой. Не искам. Във всяка махала или във всяка кръчма си говорят за някой от нас…. Какво ли не... Вие решете кой адвокат, кой съдия и ни го предложете. Защото аз единственото, което съм казал е, че ако на Цветанов за подслушване, което се оказа че не е подслушване, му се искат 4 години затвор от две инстанции, а когато си подслушвал, и си давал разрешение, трябва да получиш 400 години затвор. И то аз съм го казал публично, в коментар”, обяснява Бойко Борисов.

„И питам: ние като правителство или като коалиция, когато говорим за съдебната система и за реформа в нея, ние не се ли намесваме в нея? Излиза, че това е много грубо вмешателство. В кое сме се намесили ние? Че сме коментирали нещо за Янева и Ченалова, което тогава цялото общество коментираше?! И журналистите ме попитаха какво мисля. И аз казах: ако едното е 4, другите – са за 400. Това намеса ли е в работата? Да си кажеш мнението в отговор на въпрос? Това е мой коментар. ”, казва премиерът.

„Аз си спомням френският посланик как обикаляше по студията и ги сочеше с пръст и тогава нито един не се яви, който да каже „това е директна намеса в съдебната система“. А аз с моето изказване от Брюксел, то не са колажи, то не са от сутрин до вечер „Бойко каза еди какво си, Бойко каза еди какво си“… Това минава границите!”, ядосва се премиерът.




#Бойко Борисов #Христо Иванов #съдебна система #Ченалова #Янева #съдии #намеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"