Без тирове по магистралите - излизат снегорините

Без тирове по магистралите - излизат снегорините
A A+ A++ A

През тази нощ периодично ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони по републиканските пътища и магистрали, по които се извършва снегопочистване, съобщиха от Агенцията за пътната инфраструктура. Интензивни снеговалежи се очакват в Северозападна България и областите София и Перник.

В момента се извършва снегопочистване в двете посоки на АМ "Хемус" в участъка София – Ябланица и по път I-1 Враца-Ботевград. Ограничено е движението на тежкотоварните автомобили в тези участъци до завършване на тяхното снегопочистване, но леките автомобили се пропускат.

Ограничено е движението на тежкотоварните автомобили и по първокласните пътища I-3 Ябланица - Луковит и I-4 Ябланица – Севлиево на територията на област Ловеч в посока София

От пътната агенция напомнят, че първокласните пътища и магистралите се почистват до 2 часа от началото на снеговалежа според степента на нивата на зимно поддържане, като допустимата дебелина на снежната покривка е 3 см.

Препоръчва се на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, сочат от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

#снегопочистване #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »