Фалшификатори на документи за мигранти

Фалшификатори на документи за мигранти
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаи от ГДБОП арестуваха петима от престъпна група за изготвяне на фалшиви паспорти. Акцията е проведена в петък, 26 ноември.

Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения срещу петима участници в организираната престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т.ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални мигранти.

Участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани в София и Велико Търново. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК.

От МВР информират, че според събраните до момента доказателства, групата е действала от ноември миналата година на територията на София, Велико Търново и Павликени.

При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Утре от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража” за всеки от тях.

#мигранти #фалшификатори #документи #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"