Бойко Борисов: Ако искаш да живееш на жълтите павета, не може местната такса да ти е като на село

Бойко Борисов: Ако искаш да живееш на жълтите павета, не може местната такса да ти е като на село
A A+ A++ A

"Като искаш да имаш естакади, да живееш на бул. "Витоша", да се возиш на метро, да живееш на жълтите павета, не може местната такса да ти е същата като в някое село", заяви премиерът Бойко Борисов по време на конференция "Перспективите пред местната власт и новия програмен период".

"Само за една година сме втори в Европа по усвояването на еврофондовете", похвали се Борисов и нареди: "Кметските избори са тези 30 дни, докато има предизборна кампания, след това всички кметове са еднакви и работят заедно. Общините са изключително важни относно финансовата дисциплина. Трябва да сте особено внимателни в обществените поръчки и усвояването на евросредствата, защото ако се подведете след това чрез финансовите корекции ние трябва да ги даваме от бюджета".

Според него след терористичните актове програмите на правителства рязко завили в сферата на сигурността. "В новия бюджет отидоха рязко парите в тези бюджетни сфери, ако и вие сте калпави, тези пари трябва директно да бъдат давани от бюджета. Надявам се, че това го разбирате и да престанете да се правите на добри. Местните данъци и такси са инструменти, с който може да оправите бюджетите си", призова той кметовете си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"