Асад: Сред сирийските бежанци има терористи

Асад: Сред сирийските бежанци има терористи
A A+ A++ A

Сред сирийските бежанци, пробиващи си път към Европа, има терористи, заяви сирийският президент Башар ал Асад в интервю за чешката телевизия.

Запитан дали европейците трябва да се страхуват от бежанците от Сирия, Асад отговори: "Те са смесица. Мнозинството са добри сирийци, патриоти, но разбира се, има и внедрени терористи сред тях, това е вярно", предаде Ройтерс.

Германия обмисля да се включи във войната срещу "Ислямска държава" като обучи част от войските на Башар ал Асад, изненадващо съобщи военният министър Урсула фон дер Лайен, предаде БНР.

"Част от войските на сирийския президент Башар ал Асад трябва да се присъединят към западната коалиция срещу Ислямска държава, въпреки че Западът не желае сътрудничество с Асад", заяви Урсула фон дер Лайен пред германската телевизия.

"Има части от силите на Сирия, за които е ясно, че могат да бъдат полезни. Ние не бива да повтаряме грешката от Ирак и да разпуснем изцяло въздушно-военните сили на Сирия, нито пък армията й, да оставим стотици хиляди без прехрана, които да се радикализират, както стана в Ирак", посочи тя.

#бежанци #Башар ал Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »